Centrumvangroei

Hypnotherapie in Alphen aan den Rijn

Hypnotherapie Alphen aan den Rijn

Mijn naam is Albert Desaunois en ben een erkend en gespecialiseerd hypnotherapeut uit Alphen aan den Rijn. Mijn specialisaties op het gebied van hypnotherapie liggen op:

  1. Hypnotherapie en stoppen met roken
  2. Migraine
  3. Trauma’s of PTSS
  4. Stress, depressie en burn-out
  5. Allergieën en fobieën 
  6. Hooikoorts
  7. Angsten
  8. Kernwonden
  9. Kindstukken
  10. Gestalttherapie

Mijn hypnotherapie-praktijk ligt in Alphen aan den Rijn en ben al meer dan dertig jaar bezig met spiritualiteit en hypnose.

Traject hypnotherapie Alphen aan den Rijn

Ik los je probleem in drie sessies op. Dat is mijn specialiteit. Ik breng mensen namelijk terug in hun zelfhelend vermogen.

Drie hypnotherapie-sessies

Sessie 1: Identificeren van het thema of probleem waar je doorheen wil werken. Tijdens deze eerste hypnotherapie-sessie bereiden we samen je onbewuste voor op de gewenste verandering. Deze hypnotherapie-sessie duurt ongeveer twee uur.

Sessie 2: Wegnemen van het oude gedrag en emoties. Tijdens deze hypnotherapie-sessie installeer ik de gewenste verandering in je onbewuste. Deze hypnotherapie-sessie duurt gemiddeld twee uur.

Sessie 3: In deze laatste sessie bevestigen we de verandering in je onbewuste. Deze laatste hypnotherapie-sessie duurt circa 1 uur.

Hypnotherapie en wetenschap

Via wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat je met hypnotherapie serieuze en effectieve veranderingen teweeg brengt. Zo blijkt steeds vaker uit berichten van de media dat hypnotherapie regelmatig wordt toegepast in ziekenhuizen. Aan de hand van een aantal voorbeelden over hypnotherapie en trance maak ik het je duidelijk.

Hypnose en Trance

Iedereen kent het wel, je bent heerlijk een boek aan het lezen en plotseling staat er nog iemand bij je in dezelfde huiskamer. Net binnen gekomen via de achterdeur. Je was zo verdiept in je boek dat je hem/haar niet binnen hoorde komen. Of je rijdt met je auto elke dag 50 km naar je werk. Een bekende route voor jou de afgelopen 3 jaar. Ineens realiseer je dat je de laatste 5 minuten niets hebt opgemerkt. Ben ik nou al over die brug heen of nog niet? Ja, schijnbaar wel want ik ben al hier… Helemaal niet opgevallen dus. Alsof je op de ‘automatische piloot’ hebt gereden.

Dit heet een alledaagse trance. En die alledaagse trance kent in wezen geen verschil met de hypnotische trance die in hypnotherapie gebruikt wordt. Deze bewustzijnstoestand wordt dan alleen effectief gebruikt. Zo kan er in hypnotische trance gemakkelijk contact worden gemaakt met je onbewuste. Een geconcentreerde aandacht, gericht naar het oplossen van je klacht. Dit is heel anders dan dat je over je klacht of over je probleem nadenkt. Zoals ‘waarom heb ik dit ?’, ‘hoe kan het dat…?’, ‘waardoor is het ontstaan…?’ etc. We weten dat het denken vaak geen oplossing hiervoor geeft, en dat we dat heel lang kunnen blijven proberen. Vaak geven we daar zelfs ook nog een oordeel aan. ‘Ik ben zwak’, ‘ik kan het niet’, ‘ik ben het niet waard’, etc.  Zoals je merkt is een hypnotische trance niet eng of raar. We doen het zelf zo vaak per dag, alleen hebben we het niet in de gaten.

Hypnotherapie en Trance

Hypnotherapie maakt doelgericht gebruik van deze natuurlijke vorm van trance waardoor je het denken voldoende loslaat, maar toch alert en gefocust blijft, om in contact te komen met diepere lagen van jouw onbewuste. Met hypnotherapie kom je, bijvoorbeeld, gemakkelijker in contact met vroegere ervaringen, emoties en gedachten die jouw leven kunnen beperken of blokkeren en wordt inzicht verkregen in de oorzaak van de klachten.

Tijdens de hypnotherapie heb je altijd alles zelf in de hand en onder controle. Want als je het nodig vindt kun je onmiddellijk terugkomen in je normale manier van denken en reageren. Denk maar eens aan het voorbeeld van trance in de auto. Als er iets afwijkends gebeurt op de weg, ben je onmiddellijk weer alert om op de juiste manier te reageren.

Hypnotherapie en Psychotherapie

Hypnotherapie is één van de oudste vormen van psychotherapie. Het is een verbale therapie, waarbij de trance gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Je bereikt zo delen van jezelf waar je met je rationele bewustzijn geen toegang toe hebt. Onbewuste processen worden bewust gemaakt, doordat de hypnotherapeut zich direct richt tot je onbewuste.

Fysiologische (lichamelijke) processen kunnen hierdoor bewust worden beïnvloedt. Met andere woorden worden vermogens als het stimuleren van genezende processen in het lichaam aangesproken. Maar denk ook aan het omgaan met emoties, en het beter kunnen gebruiken van lichamelijke en geestelijke capaciteiten. De therapeut helpt je op weg, de genezing doe je zelf!

Ieder mens is anders. Iedereen heeft een ander verleden achter de rug en van daaruit hebben we zo onze normen, waarden en gedragingen. Onze programmeringen.

Hypnotherapeut

Belangrijk te weten is dat de hypnotherapeut zich op je afstemt. Het gaat om jou, en niet om iemand anders of de cliënt in het algemeen. Nogmaals, iedereen is verschillend, ook al lijken klachten van mensen nog zo op elkaar. Doordat de therapeut zich naar jou richt kan deze de juiste vorm van behandelwijze toepassen die voor jou geschikt kan zijn. Dus niet andersom. Eén therapievorm werkt niet voor iedereen! Bij een goede motivatie en inzet worden vaak op korte termijn al positieve resultaten behaald. Het één en ander is mede afhankelijk van hoe diep de klacht is geworteld.

Contact voor hypnotherapie in Alphen aan den Rijn

Op zoek naar een hypnotherapeut? Mijn contact gegevens in Alphen aan den Rijn zijn:

Centrumvangroei
Marketentster 37

2401 JE Alphen aan den Rijndat jij hebt