Centrumvangroei

migraine

Migraine en chronische pijn

Ons brein stuurt onze zenuwen signalen door, die worden vertaald naar pijnprikkels. Pijn heeft een waarschuwing functie. De signaal functie van pijn is er om ons bewust te maken dat er iets niet goed is, in ons lichaam of geest.
We kunnen pijn hebben omdat we bijvoorbeeld ons hoofd stoten, na verloop van tijd gaat die pijn van zelf weer weg. Of we snijden ons in de vinger met een scherp mes, ons onderbewuste geneest de wond door ons zelfherstellend vermogen.

Een andere categorie mensen heeft last hebben van chronische pijn, ze denken dat de pijn nooit weg zal gaan en ervaren dan ook continue de pijn. Voor deze mensen is de pijnbeleving dat ook absoluut zwaar.
Veel mensen onderschatten de kracht van hun brein. Het draait om wat een cliënt van zijn/haar behandeling verwacht. De verwachting dat een behandeling werkt, maakt dat je ook daadwerkelijk eerder beter wordt. Iedereen kent het voorbeeld van het kusje tegen de pijn. Het idee dat het werkt, maakt al dat de pijn eerder weggaat, mede omdat je hier al veel positieve ervaringen mee had in het verleden. Zeg maar een soort conditionering.
Wetenschappers hebben tijdens een onderzoek mensen opgesplitst in 2 groepen. 1 groep mensen kreeg echte pijnstillers, de andere groep kregen placebo’s. En wat bleek. De resultaten waren van beide groepen nagenoeg gelijk! Deze mensen hebben zelf hun onderbewuste beïnvloed en voelden aanzienlijk minder pijn, waren beweeglijker en voelden zich minder beperkt.
We kunnen chronische pijnen healen door samen met de cliënt naar het zelfgenezend vermogen van het onderbewuste te gaan.

Ook mensen met hoofdpijn als bijvoorbeeld migraine zijn heel goed met hypnose te behandelen in 3 hypnose sessies!

Dus In drie sessies pakken we je Migraine en Chronische pijn aan.


Sessie 1: Identificeren van je migraine/chronische pijn, triggers en emoties. Daarna bereiden we je onbewuste voor op de gewenste verandering. Deze sessie duurt ongeveer 1,5 uur.

Sessie 2: Wegnemen van de migraine/chronische pijn en de bijbehorende emoties. Installeren van de verandering in je onbewuste. Deze sessie duurt gemiddeld 2 uur.

Sessie 3: In deze laatste sessie bevestigen we de verandering in je onbewuste. Deze laatste sessie duurt circa 1,5 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.